Födelsedag & kaosdag!

Kim har fyllt år och Linnea har varit kaos, hon är som förbytt min älskade unge. Visst att hon alltid har varit lite vild men någon måtta får det vara. Det har verkligen varit fullständigt kaos här hemma idag. Slutade med att jag, Hampus och Milton gick och handlade lite & köpte lite raketer till nyårsafton.

Pappsen fick iaf två t-shirts, kalsonger och ett jätte fint armband i stål. Han blev jätte nöjd, roligt att det blev uppskattat. <3

Nu ligger jag i sängen med Milton som sover sen en timme tillbaka. Även den lilla herrn har jag en tuff kväll med krångel med magen (bajsade till slut och va gladare efter det.) Dock dreglar han väldigt mycket och är otroligt känslig när jag känner på hans tandkött, (tänder?) redan? Hoppas inte de, lite orolig med amningen då. Aja det blir som det blir.

Nu ska jag försöka sova, hoppas ni haft en trevlig lördag och att ni får en fin söndag. Kram på er!

Ps. Bild på en Milton som helt slut somnade i pappas famn på ett lite underligt sätt.


Ottan.

Lill prutten somnade tio och vaknade nu vid kvart i fem för mat. Nu ligger han och snackar och gapar för fulla muggar. :) håller nästan på att vända sig från rygg till mage nu också. Mammas stora kille.
Dagarna som har gått har varit ganska lugna. Jag har varit och storhandlat med mormor, morfar & Milton. Vi har spelat spel, bland annat ett bajsspel som Linnea fick i julklapp av Celina. Kiss och bajs är ju vardag i denna ålder så lika bra att bre på lite mer. :p I torsdags hämtade vi hit barnens farbror Hampus. Linnea tycker att det är väldigt kul när har är här men får även lite extra energi som tar på krafterna i mellan åt. Igår va Kim och badade med ungarna i Farsta badet som är nybyggt och det hade tydligen varit jätte bra för Linnea där. Så dit får vi gå flera gånger.

I torsdags hade vi även Nathalie, magen och Christian här på middag och Linnea fick ännu en julklapp. :) två jätte fina My little ponys varpå ena lös vingarna på och den andra hade stora påfågel vingar. Väldigt vackra.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, det är min stora älsklings födelsedag så han ska få presenter och bli extra bra behandlad. Nästa år blir karln 30 år, helt sanslöst.

Nej nu ska jag försöka få lillen att somna om. Natti natt.


Jul, jul, strålande jul!

Vilken härlig jul vi har haft, dagen innan jul firades hos Linnea & Miltons farmor, även lunch där. Vid två va vi hemma hos Celina med familj för Kalle och julafton med släkten. Supermysigt, fina julklappar fick vi allihopa också. :) Milton fick fina leksaker, kläder och snuttar & Linnea fick kläder, leksaker, pyssel, sällskapsspel (flera stycken då jag har önskat mig det till Linnea så vi kan spela och umgås) och en SURFBRÄDA! Bortskämda unge. :p hade ingen aning om att lilla damen skulle få de, överlycklig blev hon, Julia fick en likadan. Det va så härligt att se hur glada tjejerna blev för sina julklappar och även för varandras. Söta tjejer. Även jag och Kim fick jätte fina julklappar.
Vid åtta började vi åka hemåt, min älskade pappa skjutsade hem oss. Linnea hade även en julklapp kvar här hemma som hon inte visste om, vi tänkte ge henne den på kvällen när vi kom hem men hon va alldeles för trött för det. Men på morgonen så fick hon öppna det och ojojoj va glad hon blev. Ett alldeles eget dockhus, vi hade även köpt till tre dockor, en kattfamilj och lite andra tillbehör.

Juldagen spenderas som alltid hemma hos min farmor, lika trevligt och mysigt varje år. Maten är så jädra god också. Igår smakade jag även smöresill som min pappa och farbror mark älskar. Helt okej faktiskt, tycker jag va väldigt modig då jag varken äter ägg eller sill annars. :) stolt över mig själv.
Vi fick även denna dagen väldigt fina julklappar, jag och Kim fick en fonduegryta (elektrisk) jag är överlycklig, har pratat om det hur länge som helst. Stort TACK mamma och pappa, Linnea fick massa tillbehör till sitt dockhus av mormor och morfar & av gammelmorfar och Sinikka. Kläder, bok & film av gammelfarmor & Milton kläder. Hon fick även en barbiedocka som sitter på ett café, herregud va grejer hon har fått. Milton fick jätte fina kläder.

Så nu är julen slut för våran del. :) ska dock byta julklappar med lilla Nils också. <3 Imorgon är det även dags att träffa Nathalie & hon hade en julklapp till skrutt också. Som sagt bortskämd unge. :p

Nej nu ska jag äta efterrätt och titta på film. Lägger upp lite bilder på julklappar och dagarna som gått.

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!


GOD JUL!

Julaftonsmorgon och barnen sover ännu, underbart!
Uppdateringarna på bloggen har varit usel den senaste tiden, förlåt.
Dagarna har kantats av julklappsshopping, inslagning av julklappar, mathandlande, utelek, julgodis görande, julmats tillverkning osv osv. Gjorde knäck här hemma igår, bild nedanför på min blåsa som den där skiten åstakom. Igår kväll spelade vi även Bingolotto som vi alltid gör dagen innan jul. Vi vann tyvärr inget men men. Vi är redan i Nacka hemma hos Kims mamma, vi åt julmat här hemma igår och barnen fick öppna sina julklappar. Dem blev jätte glada.

Linnea fick av farmor, ett playdoh set med frisörsalong som hon önskat sig, ( jag hade ett likadant när jag va liten som jag berättat om för skrutt) en mugg som hon fick måla själv, ( hon älskar att pyssla med sådant, har en spargris hemma som hon målat) och målarböcker fick hon. Hon blev väldigt böjd igår. :)

Idag är det dags för den andra julaftonen, riktiga. :) hem till min kusin Celina bär det. Dem bor ca fem minuters gångväg härifrån, super skönt.
Vid två ska vi vara där, mina föräldrar och min bror kommer även dit, plus min moster, hennes man & min andra kusin. :)
Det ser vi fram emot.

Och imorgon är det dags för tredje och sista julaftonen hemma hos min farmor. :)
Julmat tre dagar i rad ser jag fram emot, älskar julmat! <3

Nej nu är det dags att mata lillen.

Önskar er alla en riktigt god jul.


Onsdag/torsdag

Igår onsdag hade Linnea som sagt en kompis här, det gick bra förutom lite små dispyter som det alltid blir. Hon stannade på middag och efterrätt och sedan kom hennes pappa och hämtade henne. Efter playdaten va Linnea väldigt trött och somnade gott sen senare. :)

Idag hade Milton en riktig gnälldag trots det åkte vi in till stan för att träffa dem underbara septembermammorna. Sju stycken va dem när jag kom. Tre nya ansikten fick jag se och deras söta barn. Hann dock inte äta någon lunch då Milton va ledsen efter att ha sovit hela vägen in. Vi stannade en timme innan vi begav oss hemåt igen, efter två timmar ungefär bajsade han och jag fick tillbaka mitt lilla hjärta. Försökte hjälpa honom tidigare att göra det utan framgång. Nu ligger han här och sover bredvid mig, även Linnea sover gott i sitt rum.

Vid fem idag kom mormor & morfar över och åt middag, rättare sagt dem hade med sig middag. Det blev kyckling med ris och currysås. Mums! Vid sex kom även moster Carina & kusin Celina över för att planera lite inför julafton. Så nu har vi delat upp vem som ska handla vad osv. Dem tog även med sig dem flesta av julklapparna så vi slipper bära dem på tunnelbana & buss på lördag då vi åker till Kims mamma för att sova över där tills julafton på måndag. :)

Nej nu ska jag fortsätta titta på tv innan sängen kallar.
Imorgon ska dem sista julklapparna inhandlas och Linnea går sista dagen på förskolan detta året. Hon är inte tillbaka förens efter 6 januari. <3


Tiden flyger iväg.

Redan onsdag och fem dagar kvar till jul. I måndags va Linnea ledig så vi hade mys dag hemma bara. Igår va jag och Milton hemma och tvättade en massa, både hemma & i tvättstugan. Fick nämligen en tid klockan 14:00-18:00 så nu är allt upptvättat, väldigt skönt måste jag säga. :)

Idag blev det ännu en lugn dag hemma, vi har dock varit ute på en promenad i bärselet & nu är vi påväg för att hämta Linnea & hennes kompis på förskolan. :) blir en playdate idag. :) samma flicka som va hemma hos oss för två veckor sen.


Helt själv.

Milton somnade precis i sin säng helt själv, har inte testat innan då han sover med mig. Somnar i vagnen när vi är ute eller i soffan, ibland i babysittern eller på en filt. Älskade barn, ska nog börja lägga honom så oftare så att han vänjer sig.

Dax att hänga den andra tvätten för dagen, sedan ta tag i disken.


Världens stoltaste mamma!

HON VA SÅ DUKTIG IGÅR LINNEA!!
Jag va/är så otroligt stolt över henne, hon stod inför en STOR publik och dansade igenom hela låten. Hon stod inte inträngd i ett hörn utan tog plats på scenen och gjorde det så jäkla bra. Bästa tjejen i hela världen. Tårarna sprutade & jag stod och hulkade nästan lika mycket som jag gjorde efter hennes första andetag i världen.

Morfar & Nathalie spelade in när hon dansade så ska få det skickat till mig och se om jag lyckas lägga upp videon här sen. Ska ringa idag och anmäla henne för VT dans också. Helt slut va hon efter uppträdandet.

En suddig bild från mobilen, Linnea med den rosa kjolen. <3


Blogga, va är det?

Godmorgon, tredje advent idag och snön faller.

I onsdags kväll skrattade Milton för första gången. Han och jag satt i badet och han höll på att åla sig och lyfta på sig ifrån liggställningen som vi har för honom i badet. Jag säger då så får du inte göra Milton, inte lyfta på dig sådär på ett glatt sätt. Ungen börjar skratta så att han hickar. Älskade lilla vän. :)

I torsdags va det luciatåg på förskolan, Linnea va pepparkaka och Milton va tomte. Linnea va jätte duktig och sjöng högt och med inlevelse. :) tog ett kort på henne och Milton vid en vägg som pedagogerna hade ritat upp så fint. Dock började Linnea lyfta Milton så pappsen fick springa fram och ta honom, därav suddig bild.

Fredagen blev Linnea hemma och vi mös inne bara, svårt att locka ut den där ungen ibland. Vi ritade, målade, tittade på film osv. Pappa kom hem tidigt och vid fyra kom mormor och morfar, även morbror Richard kom sen och vi alla åt middag tillsammans. Oxfilé med rotfrukter i ugn, olika såser, vitlökssmör & sallad. Jäklar va gott det blev. :)
Linnea gjorde även salladen denna gången men råkade skära sig lite lätt i fingret, hon tog det som en kämpe. Fick ett plåster, sen va det bra. Hon ville inte fortsätta göra salladen men det gick bra ändå. :) <3

Lördagen gick Linnea & pappa ut i över två timmar och kom tillbaka helt dyblöta då dem hoppat omkring i snön, åkt snowracer, åkt på rumpan och gjort snöänglar. Jag och Milton stannade hemma och sov, hade varit en ganska lång natt så vi va trötta båda två.
Han är aldrig speciellt jobbig på nätterna det är bara de att han kan bli klar vaken och ligga och stirra och prata i en timme eller två. Vad ska man göra åt de? Jag kan ju inte tvinga honom att sova.

Idag då?
DANSUPPVISNING för Linnea i Nacka. Som vi längtar till att få se våran lilla stjärna uppträda. Ska bli så spännande, mormor & morfar kommer, Alexsandra & antagligen Nils kommer & även Nathalie, Christian & lilla magen kommer. <3
Vi ska vara där vid kvart i två och lämna av Linnea för att dem ska hinna öva innan, sedan börjar uppträdandet 15:30

Nej nu ska jag börja göra mig iordning, Linnea och pappa duschar och Milton ligger och sover ovanpå mig. Vi har redan ätit frukost så det är bara att starta dagen nu.

Förresten, stort GRATTIS till min moster Carina & hennes make Kenneth till giftemålet igår, det va hemligt för dem flesta så jag va inte inbjuden. (Skit förbannad) haha nejdå, jätte glad för eran skull. <3


Usel på att blogga.

Ja jag vet, tiden går till annat.

I paketet som Linnea fick låg en CD skiva från min farmor ( Linneas gammelfarmor) en CD skiva med berättelser som min farmor lyssnade på när hon va liten. Linnea blev glad och vi lyssnade på den idag när jag nattade henne, vi somnade dock innan vi lyssnat klart på första delen.
Tack farmor. :)

Annars då? Va på öppna förskolan i hökarängen med Alexsandra & Rebecka, hämtade fotavtrycken och fikade för sista gången det här året där. Men nästa år är vi tillbaka. (Om inte världen går under den 21/12-12 Igår på kvällen va jag och Milton hemma hos Emma, Jonas och Charlie. Alexsandra & Nils va där och även Cissi och Emilia. Och jag fick se Emilia ta flera steg, flera ggr. Lilla damen är tio månader och jätte duktig. Världens kram fick jag också och vi satt och mös tillsammans. :) igår fick jag faktiskt mysa med alla barnen. Världens finaste är ni. <3 Tog med mig en flaska vin som jag fick från mina föräldrar från när dem va i Tyskland. Bjöd damerna på det och vi gillade det alla fyra, tack mamma & pappa. :)
Vi blev kvar till midnatt där, när vi väl sätter igång att prata så är det svårt att få stopp på oss.
Älskar er tjejer.

Idag har jag och Milton bara varit hemma, när Linnea kom hem byggde vi pussel och lyssnade på musik. :) vi åt soppa och smörgåsar till middag. Idag nattade jag Linnea och det uppskattades av både henne och mig. <3

Imorgon är det luciatåg på eftermiddagen på förskolan, vi ser fram emot det allihopa. Min tös ska vara pepparkaka, hon valde "killdräkten" med hatt, byxor och tröja istället för klänning. Jätte fin är hon i den. :)

Nej nu börjar snart Greys på femman så nu bänkar jag mig framför tvn. Trevlig onsdags kväll på er.


Post!

Nu på kvällen kommer Kim in med ett kuvert där det står Linnea på.
- skrutt har fått post!
Jag:
- ge mig, får jag se?
K:
- det är till Linnea, inte till dig.
Jag:
- låt mig se bara.

Nyfiken mamma? Javisst. Direkt imorgon bitti får hon öppna den så jag får se vad det är. :)


Lördagen/söndag/måndag

Lördagen va en familjedag, bara mys ute i snön, hemma, en tripp till Farsta för att inhandla en julklapp som dem hade satt på rea. Yeah, sparade runt 300:- på de. :) Det tackar vi inte nej till. Handlade lördagsgodis och sedan hemma kväll för hela bunten. Film, godis & lite läsk på de. <3

Söndagen va det dags för sista dansen, för nu på söndag är det äntligen uppvisning. Längtar som bara den till att få se min älskade dotter uppe på scenen dansandes. Jag kommer vara så stolt! <3 efter dansen åkte jag och Linnea lite pulka, pappa och Milton va hemma så jag och Linnea fick en timme för oss själva efter dansen. Vi hade väldigt roligt och skrattade massor då jag fick en hel del snö innanför byxbenen och vi även fastnade i en backe för att lilla jag blev där tung och vi sjönk ned i snön. Men glada för det va vi ändå. När vi hade kommit hem så gick jag och Milton ned till Emma för fika och Linnea och pappa lekte och ritade här hemma.
Blev middag hemma hos Emma då vi hade massor att prata om och jag satt och mös med hennes sov Charlie massor. Han är helt underbar.

Idag har jag och Milton bara varit hemma, jag har även lyckats sovit två timmar, välbehövligt må jag säga. Vid tre hämtade vi skrutt och sedan hem, pappa kommer hem och Linnea och han går ut och åker snowracer i en timme medans jag lagar maten, bad för skrutt, lite smoothie (stavning?) bus och sedan sängen. Jag har precis duschat och ska nu mata lillen sedan blir det sängen för mig också.

Imorgon blir det öppna förskolan och på kvällen umgås jag med damerna. <3


Inlägget skulle upp i lördags...

I torsdags va jag som sagt på bio med mor min, innan det åt vi middag på Melanders fisk. Båda tog fisk/skaldjurssoppan med aioli och oj vilken hit det va, smakade gudomligt. Vi ska gå dit någon gång och äta skaldjursplatå inom en snar framtid. Till de avnjöt vi ett glas vitt vin och lite vatten. Otroligt mysigt och gott. Efter det gick vi ner till biosalongen, köpte lite godis och bänkade oss i våra stolar och jag, jag satt som förtrollad av filmen. Jag är en sådan Twilightnörd. Blev chockad, fick hjärtklappning, höll andan och trodde att jag skulle dö imellan åt. Herregud må jag säga. Tycker att det blev ett bra slut men trist att det är över nu.
Tack älskade mamma för ett jätte trevlig kväll med bara dig. <3

I fredags så blev Linnea hemma och vi tog en promenix till Farsta, blev inhandlat lite kläder i julklapp till lille herrn och även ett spel till Linnea. Det fick hon redan idag och vi har sprungit omkring som tokar här hemma. Väldigt skoj va spelet, råttan springer snabbare än vad jag trodde. Man ska jaga råttan och slå den med en kvast. (Bild finns nedan) Linnea, jag och pappa skrattade för fulla muggar, Milton satt mest och stirrade på oss och tyckte vi va knäppa.

Vid kvart över fyra begav vi oss mot tunnelbanan och åkte mot Kärrtorp till min kusin och hennes sambo Henke. Väl där blev vi bjudna på korvstroganoff och till efterrätt vit chokladmousse med hallon. Mums! Linnea busade och spelade även på deras iPad, hon är helt galen i dessa tekniksaker, brukar låna Alexsandras när vi är där och vet direkt hur man går in på saker, osv. Kanske fått låna den för mycket. :p

När vi kom hem därifrån tittade vi på julkalendern som vi hade missat och sedan blev det sängen för Linnea och jag däckade i soffan vid halv elva, Milton sov fram tills halv fem innan han ville ha mat, älskade unge du är så snäll mot din mor. :)
Han är så lugn denna lilla gosse, helt fantastisk.
Jag älskar min familj så otroligt mycket, ni är allt för mig och jag skulle dö för er. Ingen jag utan er!


Natt & sömn kan man tycka.

Har inte orkat blogga då jag njutit av tid med familj och vänner. :)

Linnea va på landet hela helgen med morfar & mormor, hon hade haft det toppen. Skönt för henne att få lite ensamtid med dem, full fokus på skrutt! Det är inte lätt att ha en lillebror som snor en del av uppmärksamheten.
Här hemma hade vi besök ett par timmar av mina kusiner Nathalie och Rebecka, även Rebeckas dotter Tindra va med såklart. :)

På söndagen va det dans för Linnea och sedan mys hemma med familjen då vi saknat skrutt massor i helgen.

Måndagen spenderade jag, Linnea & Milton hos Alexsandra & Nils. Vi fick även träffa Alexsandras kompis Emilie och hennes två hundar, Erida va såklart hemma så det va fullt hus där. När vi skulle röra oss hemåt vid fyra, slocknar allt och det blir helt svart. Hela söderort har i princip slocknat. Vet inte vad som hände men kul va det inte, vi traskade mot tunnelbanan, åkte hem. Som tur var hade pappa kommit hem så han kunde lyfta upp vagnen för alla sju trappor. Vi tände massa ljus och åt lussebullar till middag, inte det bästa men vi kunde inte tillaga något. Vid kvart över sju kom strömmen tillbaka, då sov Linnea redan. Lycklig va hon imorse när hon vaknade och såg att en lampa va tänd.
- funkar lamporna nu mamma? Världens smile hade hon.
- jadå, prova tänd lampan där ute.
Skrutt går ut och tjoar till när den tänds. :)

Förskola för skrutt idag, jag och Milton har bara varit hemma och tvättat, diskar, tränat nacken, kramats och sovit. När det va dags att hämta skrutt gick vi till pulkabacken och åkte lite, sedan hem och laga mat. Linnea gjorde salladen HELT själv, det ända jag gjorde va att skölja av den och plocka fram en del av den. Hon hjälpte mig även att skala lite potatis, skära potatis, stoppa ned alla lussebullar i olika påsar. En riktig hjälpreda har hon varit idag. :)
Vi har även badat, Milton och jag i badkaret och Linnea ville sitta i baljan bredvid, sagt och gjort vi mös därinne alla tre. :)

Jag älskar er till månen och tillbaka Linnea & Milton, ni är mitt allt!!!


RSS 2.0