Mums för smak!

Igår kväll blev jag bjuden på en sen födelsedagsmiddag av min kära vän Alexsandra. Den avnjöt vi på hennes arbete, restaurang Smak. Ätit där en gång tidigare om ni kommer ihåg med min mor.
Då åt vi 5 rätter, men Alexsandra slog på stort och vi åt 7 rätter + 1 varsin extra dessert som dom kom in med. :)
Allt va utsökt. Åt anklever för första gången och fullkomligt ÄLSKADE det! Här kommer lite bilder, missade dock att ta bild på en utav maträtterna då vi va i full färd med att prata och bara slängde i oss den. :)

Tack än en gång min vän, glad att jag har dig! <3


ÖF med bästa kompisen.

Eller ja, jag tvingar Milton till att känna så. :p vi ska såklart träffa Nils och Alexsandra. Vi äter lunch innan och sen är det sångstund. Till den kommer även min kusin Rebecka och hennes dotter Tindra.

Igår rullade Milton ner från sängen och slog i huvudet, gallskrek direkt och skrek i ca två minuter innan han blev lugn och glad som vanligt. :) pratade dock med 1177 (vårdguiden) som ansåg att man alltid ska åka in med barn under 6 månader. Så världens snällaste morfar åkte in med oss och väntade med oss. Han va glad och sprallig under hela tiden där inne. Va omkring med morfar och gick och även med mamma, åt utan några problem och skrattade en massa. Ingen fara med honom. <3 inatt har han sovit bra och även idag ätit och skrattat. Lite gnällig är han när han ligger i vagnen dock, han vill sitta nu. :( Jag vill inte byta till sittdelen. Men bara att inse att han har ledsnat på att ligga. Han verkar även ha ledsnat på att ligga på mage då han blir skit förbannad när han inte klarar av att vända sig tillbaka ifrån de.

Nej nu ska vi kliva av.
Ha en härlig tisdag.


Sol, sol, strålande sol!

En promenad ute i det fina vädret med Milton, storasyster fick äntligen gå tillbaka till förskolan idag. Hennes lycka va total! <3


Somna i matstolen!

Igår stod jag och gjorde i ordning aprikos/äpple puré till Milton medans han satt bredvid och tittade. Jag såg att han började bli trött men tänkte att jag hinner mixa det här innan. Det låter massor och jag står och svär för att det stänker. Vänder mig om för att titta till honom och då ser han ut såhär. <3


Första klippningen!

Igår ansåg vi att det va dax att raka bort Miltons munkfrisyr. Sagt och gjort, det blev mycket bättre.
Milton va nöjd under hela processen och nyfiken på vad det va som lät och hände.
Nu växer håret förhoppningsvis jämnare och det blir bättre tycker vi.


Fortfarande sjuk!

Linnea har fortfarande feber, högsta idag 39,4 :( imorgon blir det till att köpa Ipren. Missade att göra det när jag va nere i Farsta en snabbis idag med Milton. Linnea va hemma med pappa. Hon är JÄTTE pigg under dagen förutom när hon låg och sov i tre timmar. :s

Annars dansar hon och skrattar som vanligt. Får se hur den här natten blir. Hoppas inte för mycket svammel och skrikande utan att hon får sova bra. <3


Kokas för fullt!

Här hemma har det kokats för fullt nu på kvällen, puré till Milton stod på schemat för mamsen idag. :) blev broccoli/palsternacka. Morot/kålrot/potatis & sötpotatis/potatis/broccoli. Ska även göra äpple & mango imorgon hade jag tänkt. :)

Hoppas lillen gillar det. Han har gillat allt jag gjort tidigare. Snart får man börja med mera saker till maten. Åh va roligt det här är.


Sjukstugan

Linnea kom hem från förskolan igår och kändes hängig, jag kanske har feber mamma säger hon och flinar.
Ska vi kolla frågar jag? Och känner på pannan och jovisst känns hon varm, vi tar tempen och den ligger på 39,6!
Min lilla skrutt. :(
Natten som va låg febern uppe i 40,1 men har sjunkit, hon får Alvedon och den sjunker men stiger sen igen. Innan hon somnade vid halv åtta hade hon 39,1 efter att hon fått Alvedon.
Har precis pratat med sjukvårdsupplysningen och dom sa att jag inte ska oroa mig eftersom det bara gått ett och ett halvt dygn. Men att jag ska hålla koll så hon inte kräks eller blir nackstyv. Så vi får hoppas att så inte blir fallet.

Har fått springa in till henne en gång då inte bara pappa dög utan vi båda skulle vara där, hon svamlar väldigt mycket. Lite obehagligt och jag blir ledsen för hennes skull, önskar jag kunde ta över det istället för henne!

Mammas lilla hjärta, hoppas inte Milton blir smittad nu bara. Linnea har varit pigg och glad under dagen, dansat, lekt, vi har pysslat & spelat spel. Men sen när kvällen kom runt halv sju så blev hon slut.

Hoppas på bättre natt & morgondag! <3

Natti natt från en trött och orolig mamma!


"Lillmamman"

I onsdags åkte vi hem till Nathalie & Christian i Trollbäcken. När vi gick hemifrån så sa Linnea till mig att hon va mamma & jag va storasyster. Underbart tänkte jag!
Jag började gnälla lite och sa att jag inte ville gå, jag oooooorkar inte, som den lilla damen själv säger rätt så ofta.
Får då höra:
- Kooooom nu storasyster, vi har inte tid, vi ska iväg och dom väntar inte på oss!
Jag:
- men jag oooooorkar inte mamma, mina ben gör ont!
Linnea:
- Ta mig i handen så går vi nu! Vi missar bussen!
Jag:
- okej, (tar "mamma" i handen och vi börjar gå.)
Jag:
- sådär låter du ibland när vi ska till förskolan & hem därifrån.
Linnea:
- Nehe, det gör jag inte alls det!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när hon höll på men höll det inom mig, lilla skrutt efter ett tag sa hon dock:
- jag vill inte vara mamma mer, nu får du vara mamma igen.
Jag:
- tack! :p

Älskade Linnea, mammas lilla bebis! <3 alltid varit, kommer alltid att vara!


Helg igen.

Veckorna bara springer förbi, det har varit förskola för Linnea, öppna förskolan för mig och Milton, förskoleutflykt för Linnea till Naturhistoriska, en dag tog vi ledigt och åkt till Nathalie & Christian jag och barnen. Igår åkte jag och hämtade hem Hampus till oss över helgen och idag flyr jag fältet med Milton till Celina & Nacka. ;)
Kim stannar hemma med dom stora barnen, medans vi åker och leker med Emil & på kvällen avnjuter jag och Celina lite champagne som jag har med mig, det vet hon dock inte om ännu. Så förhoppningsvis läser hon inte min blogg nu. :)

Sen sover vi kvar & imorgon kommer Kim & Linnea till Orminge för att lämna Hampus + att vi ska på min andra kusin Rebeckas dotters 1 års kalas. :) tänk att "lilla" Tindra redan blir 1 år <3


Veckan flyger förbi.

I onsdags blev det VC med Linnea på morgonen då jag dum som jag är råkade peta en topps för långt in i hennes öra så det kom blod. Ingen fara sa dom på VC. Linnea gnällde inte ens men jag ville vara på den säkra sidan med min lilla skatt.
Efter det åkte vi till förskolan och jag och Milton sprang ner en liten snabbis till ÖF (öppna förskolan) sedan upp till gammelfaster Ulla, hade med mig semlor som vi svullade i oss.

I torsdags träffade jag en barndomskompis till mig och min bror. Vi tog en fika i Farsta och strosade runt lite. Fick träffa hennes dotter för första gången som heter Ida och är sju månader. Hon och Milton satt i varsin matstol och pratade för fulla muggar med varandra. Ida drog till och med tag i Milton och gav honom en puss på pannan. :) Efter förskolan åkte jag och barnen till Jordbro och umgicks med Jonas och min guddotter Moa. Linnea och Moa lekte för fullt och det bjöds på pannkakor till middag. Vid halv sju begav vi oss hemåt för att möta upp pappa och sedan gå hem och sova.

Fredag spenderades hemma i lugn och ro, väldigt skönt att bara vara. Milton har fått en ovana att vakna tre ggr per natt. Snälla lilla hjärtat gå tillbaka till att vakna klockan 04:00 för att sedan vakna igen vid 08:00

Igår blev jag och Milton ensamma hemma då Kim och Linnea åkte till Nacka och sov kvar hos barnens farmor & farbror.
Jag och Milton umgicks då med världens bästa Emilie som kom vid lunch och hade med sig presenter till mig. :) vit choklad, bär, blomma, kort, alkoholfritt bubbel & budapestrulle. Mums. Vi smakade på allt igår. Förutom blomman och kortet såklart.
Vi satt och pratade hela dagen. Milton fick även smaka sötpotatis igår och det va en hit. :) jätte kul.
På kvällen kom Nathalie & Christian och lånad våran dusch då deras inte är färdig i det nya huset ännu.
(Ska dit på onsdag och se hur långt dom har kommit)

Och nu sitter jag på Linneas dans med Milton sovandes i vagnen & Linnea inne och dansar.
Kim är hemma och städar och vilar upp sig efter dagen igår.
Idag kommer morfar & mormor på besök, Då blir barnen glada. Jag också för den delen.


Känslor

Imorse fick jag för första gången höra av min dotter att hon hatar mig. Det ilade till i hela min kropp och jag började gråta. Jag vet att det så småningom skulle komma men inte redan nu, hon är bara fyra och ett halvt år.
Linnea grät och skrek, vi hade bråkat om påklädningen, min lilla skrutt!
Från och med nu ska vi plocka fram kläder kvällen innan. Det funkar inte att gå ut i bara kjol och t-shirt under overallen.

Lämnade henne på dagis efter att hon och jag hade pratat ut för att jag behövde vara ensam kände jag. Men nu här hemma längtar jag efter att snart få gå och hämta henne. Visst, jag hade kunnat ha henne hemma men jag tror att vi båda behövde andas lite för att snart kunna sitta och kramas och mysa. Jag tror hon och jag är i behov av en mor & dotter dag. <3

Kände att jag behövde skriva av mig lite!

Jag älskar dig mer än vad du någonsin kommer att förstå och vet att du inte riktigt förstår vad det är du har sagt. Du är det finaste jag har och det bästa jag har gjort. Du och din lillebror betyder hela världen för mig. <3


Släkten är värst

Inte enligt mig, jag har en väldigt bra och lugn släkten. Dom flesta iaf. Igår hade jag middag & fika här hemma för släkten, väldigt trevligt & mysigt. Vi damer satt och åt ute i köket och pratade massor, herrarna satt ute i vardagsrummet och snackade och tittade på Nitro Circus (stavning?)

Lite vin blev det, lasange, sallad & bröd, sedan tårta, kakor & sockerkaka.
Tog lite fina kort på Milton och min farmor igår, även på min mamma & Milton då han har börjat attackera när man pussar honom precis som storasyster gjorde när hon va liten.

Linnea va överlycklig igår då Rei kom hit, hon satt och kramades och busade med honom inne på sitt rum. Gullunge!

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR MIN FÖDELSEDAG, HURRA, HURRA, HURRA! Ja jag sjöng för mig själv. ;)


RSS 2.0