Tankar & känslor från en snart 5 årig tjej.

Ett sms som skickades till mormor och morfar igår kväll efter att vi hade kommit hem från landet.


FARMOR!

Jag älskar dig, krya på dig nu och bli bättre! <3


Mammas stora tjej.

Idag ville Linnea vara hemma från förskolan och bara mysa med mig och Milton, så fick det bli.
Efter frukost, tandborstning och hårborstning ville hon sitta vid datorn och lyssna på musik. Något hon får göra efter att hon är färdig med allt annat innan förskolan. Efter ett tag ropar hon på mig och frågar vad en sak betyder på datorn. Då är det en ring, som dom uttalar på engelska, jag förklarar då enkelt att det är en ring.
Sedan trycker hon på play och sätter på sig hörlurarna och sitter och upprepar allt dom säger på engelska och berättar för mig vad det är. Som sol, lejon, paraply osv. Blev så stolt så att jag fick en tår i ögat. Min snart femåring sitter och självmant lär sig engelska.

Älskade unge du är helt fantastisk, jag älskar dig!


Svordomsburken

Här hemma har dagarna kantats av lek & bus, klämmande av finger i toalettdörr, playdate, målande av varsin svärdomsburk (dags för oss alla att sluta säga fula ord och svära här hemma.) Även gäster ni ska också vakta tungan annars blir ni skyldiga oss en peng i den svarta burken. ;)

Det har varit förskola, på helgen har vi varit på kalas. Linnea på sitt (förskolekompis) & jag och Milton på vårat håll. Världens bästa Emil firade 1 år i lördags. Grattis igen lilla fis. <3

Igår va jag och storhandlade med barnen morfar, Linnea & Milton. Linnea va dock inte med in i affären utan fick vara på leklandet som låg därinne och hon älskade det. Skönt att kunna ta med henne utan massa bråk i affären.

Idag har jag bara varit hemma och fixat och trixat lite. Gjort fruktpure till Milton, imorgon ska det göras mat.
Linnea och jag gjorde mysigt för pappan i familjen tills han kom hem från jobbet. Vi hade tänt ljus, skrivit varsitt brev, gjort i ordning badrummet så pappsen skulle få ta ett bad & lagat middag. Linneas val (korv med bröd) :p inte så fin middag men vadå, Linnea va nöjd.

Nu har jag precis nattat Milton och Kim håller på att natta Linnea. Sedan ska jag gå ut på en promenad själv och bara vara för mig själv lite. Behöver lite egentid känner jag.

Här kommer lite bilder från dagarna som har varit.


Godmorgon

Igår va vi i parken efter förskolan och Milton fick gunga för första gången och älskade det. :)

Linnea sprang omkring och hittade nya kompisar överallt väldigt kul att se, hädan efter ska vi gå ner dit varje torsdag och grilla som jag gjorde när jag va liten. En tradition att hålla vid liv.


Ungar

Igår hade vi Rebecka & hennes dotter Tindra på besök här, dom kom på förmiddagen och det lektes massor under hela dagen. Efter att Linnea va hämtad på förskolan så gick vi sakta hemåt för att busa mer & börja med maten.

Linnea kommer ut ur sitt rum efter ett tag och säger :
- är klockan halv?
Rebecka svarar då :
- ja, halv fem, Fia kan hon klockan eller?
Jag :
- Nej inte så vitt jag vet iaf, Linnea har du lärt dig klockan idag på förskolan?
Linnea :
- nej, men jag har egna klockor, titta.

Och ja, ni ser ju själva resultat av egna klockor. ;)

Som sagt, ungar! <3


Godmorgon

Från oss, Milton höll låda 04:55 imorse. Inte så konstigt dock då han somnade 19:00 och inte har vaknat någonting inatt. Så trots tidig morgon känner sig mamma utvilad på med sex timmars sammanhängande sömn i bagaget. :)

Tredje natten i rad som han sover rakt igenom. Första natten 19:30-06:15 andra natten 19:00-05:15 och så tredje natten 19:00-04:55 tack underbara unge för väldigt mycket sömn.

Milton har nyss ätit hallongröt och jag dricker en kopp te i väntan på att stora tjejen ska vakna och våran morgon full med rutiner sätter igång. <3


Man tackar och bockar

Dagen startar jag med en räksmörgås från svärmor. Tack tack. Kim va där igår och hjälpte henne med lite saker och berättade då att mamma står och gör en räkmacka till honom, varpå jag säger att jag också vill ha en. Sagt och gjort kommer han på kvällen hem med en till mig!
Så nu ska här njutas. :)


Mums!

Kiwiglassen blev JÄTTE god säger Linnea & även jag tycker det så nu ska vi köpa hem flera frukter och göra egen glass. Istället för att hälla i juice eller saft så tar vi färsk frukt.


Glaaaaass'

Efter att ha lämnat Linnea på förskolan så somnade Milton om här hemma precis. Då passade jag på att göra hemma gjord glass i form av kiwi i puré. Får provsmakas när Linnea kommer hem från förskolan senare idag.

Vid lunch ska jag och Milton träffa Alexsandra och Nils och mysa lite.


Kompisar!

Min stora tjej hängde på vän tavlan såg jag idag när jag hämtade henne! <3
Världens bästa tjej!


RSS 2.0